
Urządzenia i Akcesoria
Słodko-kwaśny sos z cukinii i papryki
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 9 godz.
1 Cały przepis
Składniki
-
cukinii pokrojonej w 1 cm ćwierćplastry2000 g
-
soli40 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w paski (ok. 0,5 x 5 cm)1000 g
-
cebuli przekrojonej na pół750 g
-
ząbki czosnku3
-
wody120 g
-
cukru200 g
-
octu, białego160 g
-
koncentratu pomidorowego400 g
-
papryki słodkiej, mielonej2 łyżeczki
-
papryki ostrej, mielonej1 łyżeczka
-
curry, mielonego1 łyżeczka
-
ziół prowansalskich, suszonych1 łyżeczka
-
oregano, suszonego1 łyżeczka
-
bazylii, suszonej1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 Cały przepis
Kalorie
2250 kcal /
9422 kJ
Białko
75 g
Tłuszcz
19 g
Węglowodany
483 g
Błonnik
76 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
15809 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Ketchup
1 godz. 20 min
Dżem brzoskwiniowy (z mieszanką żelującą 3:1)
50 min
Pindżur z pieczonych papryk (w słoikach na zimę)
2 godz. 20 min
Sos paprykowy (w słoikach na zimę)
2 godz.
Przecier pomidorowy (passata) z bazylią i czosnkiem
1 godz. 15 min
Dżem truskawkowo-rabarbarowy
40 min
Czekośliwka
1 godz.
Przecier pomidorowy (passata) z chili i czosnkiem
1 godz.
Pasta à la ajvar z cukinii i papryki
1 godz. 20 min
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1 godz. 10 min
Klasyczny włoski przecier pomidorowy (passata)
55 min
Ketchup z cukinii
1 godz.