Urządzenia i Akcesoria
Rolada drobiowo-wieprzowa z ziołami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
12 porcji
Składniki
-
5 g koperku, świeżego tylko liście
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
350 g karkówki wieprzowej chudej, pokrojonej na 2-3 cm kawałki, lekko zmrożonej
-
650 g mięsa z udek kurczaka, bez skóry, bez kości pokrojonego na 1,5 cm kawałki
-
1 jajko
-
2 płaskie łyżeczki soli
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżka majeranku, suszonego
-
olej do posmarowania folii
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
396.3 mg
Białko
15.8 g
Kalorie
594.5 kJ /
142 kcal
Tłuszcz
8.3 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Węglowodany
1.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WYTRAWNE ROLADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Roladki z białej kiełbasy faszerowane pieczarkami i serem
1 godz. 10 min
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1 godz. 30 min
Rolada z boczku z daktylami na Varomie
2 godz. 30 min
Rolada z trzech mięs z pieczarkami
1 godz. 25 min
Rolada z karkówki z grzybami
2 godz. 35 min
Rolada mięsna
1 godz. 10 min
Pieczeń mielona z jajkiem zawinięta w boczek
2 godz. 15 min
Galantyna z kurczaka z sosem koperkowo-jogurtowym
3 godz. 25 min
Schab chrzanowy
2 godz. 30 min
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min
Schab gotowany na parze
1 godz. 50 min
Pasztet z piersi indyka
2 godz.