Spelt Bread

Spelt Bread

5.0 1 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
15 slices

Składniki

  • spelt grains
    490 g
  • water lukewarm
    390 g
  • fresh yeast crumbled
    20 g
    2 tsp dried instant yeast, (10 g)
  • sugar
    1 tsp
  • sunflower seeds
    70 g
  • ground allspice
    1 pinch
  • ground coriander
    ¼ tsp
  • fine sea salt
    1 tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 15 slices

Sód 1953.2 mg
Białko 94.2 g
Kalorie 8968.3 kJ / 2143.5 kcal
Tłuszcz 49.4 g
Błonnik 63.9 g
Tłuszcz nasycony 5.3 g
Węglowodany 369.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...