Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g wheat grains
- 400 g water
-
30
g fresh yeast, crumbled
lub 3 tsp dried instant yeast (12 g) - 120 g buttermilk
- 150 g strong white bread flour, plus extra for dusting
- 2 tsp fine sea salt
- 1 Tbsp balsamic vinegar
- 1 tsp malt powder (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 291 kJ / 70 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Tomato Sauce
40 min
Sourdough-style Loaf
122h 45 min
Rye Bread Rolls
4 godz.
Classic Wholemeal
2h 40 min
Sandwich Bread
3 godz.
Spelt Bread
1 godz. 45 min
Red Pepper Houmous
5 Min
Sourdough Rye
51h 10 min
Five-seed bread
1h 50 min
Steamed carrot and courgette tagliatelle
35 Min
Steamed Bread Rolls
2h 10 min
Spelt and Buckwheat Bread
1 godz. 55 min