Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à tarte
- 150 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 75 g de beurre, coupé en morceaux
- 1 pincée de sel
- 50 g d'eau
La garniture
- 100 g d'oignon, coupé en deux
- 4 brins de persil plat frais
- 150 g de jambon fumé, en morceaux
- 700 g d'échine de porc, désossée, détaillée en dés
- 1 œuf
- 30 g de cognac
- 1 c. à café rase de poivre moulu
- 15 g de sel
- beurre, pour le moule
- 6 œufs durs
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1513.5 kJ / 361.7 kcal
- Białko
- 28.6 g
- Węglowodany
- 17.4 g
- Tłuszcz
- 18.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 1004.5 mg
Alternatywne przepisy
Foie gras de canard
72h
Terrine de foies de volaille au porto
5u. 50min
Punch de Noël
20 min
Rognons de veau sauce madère
20 min
Délice de foies au riesling
2h 50min
Terrine bressane
24h
Iles flottantes
1h
Terrine en fraîcheur de crudités
4h 10min
Rillettes aux restes de pot-au-feu
2h 30min
Pâté en croûte
7 Std. 45 Min
Pâté de lapin en croûte
5h 30min
Minifeuilletés aux escargots
50 min