Urządzenia i Akcesoria
Sorbet z cukinii i cytryny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 8 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
400 g cukinii pokrojonej na 3-4 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
2 cytryn małe, ekologiczne (150-200 g)
-
80 - 100 g cukru (patrz wskazówka)
-
liście mięty, świeże (opcjonalnie) do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2 mg
Białko
1 g
Kalorie
313 kJ /
75 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wegański ziołowy „ser” à la feta
12 godz. 10 min
Spiralizowana dynia z białą kiełbasą, gorgonzolą i orzechami (TM6, TM7)
25 min
Przyprawa do potraw z dyni
5 min
Napój kokosowy
10 min
Napój owsiany
1 godz. 10 min
Lemoniada ziołowa
1 godz. 10 min
Lody truskawkowo-bazyliowe
10 min
Sorbet truskawkowy
5 min
Lody jabłkowe z miętą
8 godz. 20 min
Sorbet z owoców leśnych
1 min
Bezglutenowe ciasteczka czekoladowe z fusami po kawie
1 godz.
Sorbet z mrożonych owoców
5 min