Urządzenia i Akcesoria
Sorbet z cukinii i cytryny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 8 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
400 g cukinii pokrojonej na 3-4 cm kawałki (patrz wskazówka)
-
2 cytryn małe, ekologiczne (150-200 g)
-
80 - 100 g cukru (patrz wskazówka)
-
liście mięty, świeże (opcjonalnie) do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2 mg
Białko
1 g
Kalorie
313 kJ /
75 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kremowy „serek” z nerkowców
25 min
Chłodnik z rzodkiewką i kalarepą
10 min
Kawa parzona
20 min
Bezglutenowe bułki na drożdżach
2 godz.
Łatwe i szybkie kiszone warzywa
49 godz. 20 min
Gomasio z zieloną częścią pora
40 min
Bezglutenowe bułki
1 godz. 15 min
Lody agrestowe
8 godz. 45 min
Sorbet z mango
1 godz. 10 min
Koncentrat kawowy (Cold Brew)
12 godz.
Sos jajeczny à la majonez
25 min
Sorbet z mrożonych owoców
5 min