Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano
- 15 g di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 250 g di ceci bianchi in scatola, sgocciolati e sciacquati
- 50 g di latte
- 40 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino raso di lievito istantaneo per torte salate
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- olio extravergine di oliva q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 164.7 kJ / 39.4 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 4.4 g
- Tłuszcz
- 1.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.7 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 118.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema di fagioli cannellini con polpettine di spinaci
1h
Polpette di fagioli con salsa yogurt alle erbe
45 min
Burger di ceci e verdure
40min
Burger vegetali
40min
Frittata di ceci e verdure (senza uova)
45 min
Burger ceci e rucola
40min
Polpettone di ceci e spinaci
1 godz. 30 min
Sformato di avena con cioccolato e mirtilli
30 min
Polpettone con purè di zucca (vegan)
1 godz. 30 min
Burger di quinoa e verdure
25 Min
Bowl con falafel e verdure
30 min
Crostata di pomodori con pesto
1 godz. 30 min