Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Spezzatino aggrassato alla catanese a Cottura Lenta
TM6

Spezzatino aggrassato alla catanese a Cottura Lenta

4.1 (12 ocen)

Składniki

  • 1 cipolla dorata in quarti
  • 80 g di carota, pelata e a pezzi
  • 30 g di sedano a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 900 g di carne di vitello a pezzi (vedere consigli)
  • 120 g di vino bianco
  • 500 g di acqua
  • 2 cucchiaini rasi di sale
  • 100 g di piselli surgelati
  • 8 patate piccole, sbucciate
  • prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate, a piacere
  • pepe nero macinato, a piacere

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1711.7 kJ / 409.2 kcal
Białko
33.9 g
Węglowodany
25.1 g
Tłuszcz
18.2 g
Tłuszcz nasycony
0.7 g
Błonnik
3.7 g
Sód
661 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy