Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 lente-ui, in drieën gesneden
- 1 lange rode chilipeper, bijgesneden en in helften gesneden, ontpit indien gewenst
- 1 cm gember, vers wortel, geschild
- 2 knoflookteentjes
- 20 g extra vergine olijfolie
- 2 tl tamari saus, glutenvrij (zie tip)
- 2 tl sesamolie
- 2 tl pure ahornsiroop
- 1 snuifje gemalen zwarte peper
- 1000 g kokend water
- 250 g broccoli, in roosjes gebroken
- 150 g paksoi, in de lengte in vieren gesneden
- 150 g suikererwten, in tweeën gesneden
- krokant gebakken sjalot, voor de garnering
- verse korianderbladeren
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 587.8 kJ / 140 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
- Błonnik
- 6.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Artisjokken met citroen-knoflookboter
1 Std.
Aziatische komkommersalade
Brak ocen
Mediterrane paprika's
Brak ocen
Pulled barbecue jackfruit
25 Min
Zoetzure tempé
Brak ocen
Turkse eieren (Cibir) op Griekse yoghurt, geserveerd met toast en groene salade
30 Min
Snel brood
1 Std. 15 Min
Tas Kebap - Lamsgoulash met paprika
1 Std. 10 Min
Romige champignons met knapperige geroosterde aardappelen
1 Std. 30 Min
Carpaccio van rode biet en burrata met de Peeler
1 Std. 25 Min
Iers sodabrood
Brak ocen
Koken van bulgur
35 Min