Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g ui, cut in halves
- 40 g olijfolie
- 1 tl gemalen gember
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl zoete paprikapoeder
- ¼ tl gemalen zwarte peper, plus extra to taste
- ½ tl gemalen kaneel
- ½ tl gemalen kurkuma
- ¼ tl gemalen cayennepeper
- ¼ tl gemalen nootmuskaat
- 750 g water
-
2
groentebouillonblokjes (elk voor 0,5 l)
lub 2 volle tl groentebouillonpasta, huisgemaakt - 100 g rode linzen
- 800 g tomatenblokjes uit blik
- gemalen zwarte peper, plus extra to taste
- 1 snuifje zout, adjust to taste
- 2 - 3 takjes verse koriander, leaves only, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 991 kJ / 236 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 6.4 g
Alternatywne przepisy
Rode bietensoep met kruidenknoedels
1h 10min
Borscht
50 min
Linzensoep met spinazie
50 min
Vegan empanadas met paprika-champignon vulling
1h 20min
Ezogelin Soep
1 godz. 5 min
Vegan Spaanse kikkererwten- en rijstsoep
13 godz. 30 min
Geroerbakte groenten
10 dk
Antioxidantenboost
10 dk
Chinese noedelsoep met paddenstoelenmengeling
35 min
Vegetarische chili
1 godz. 5 min
Falafel met rode bieten hummus
20 min
Kikkererwtensoep met spinazie
40 min