Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g uien, gehalveerd
- 1 teentje knoflook
- 4 takjes verse peterselie, enkel de bladeren
- 25 g olijfolie
- 200 g tomaten, gehalveerd
- 150 g wortelen, in stukken
- 100 g knolselder, in stukken
- 150 g prei, in schijfjes (1 cm)
- 20 g tomatenpuree
-
1
volle tl groentebouillonpasta
lub 1 groentebouillonblokje (voor 0,5 l) - 1 tl zout
- 1 snuifje gemalen peper
- 400 g visfumet
- 400 g water
- 200 g witte wijn
- ¼ tl citroensap
- 350 g vis met stevig vruchtvlees, type roodbaars, in stukken
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 901 kJ / 215 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 4.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Op Afrikaanse wijze gegrilde vis met rijst en tomatensalade
45 Min
Bouillabaisse
Brak ocen
Stoofpotje van Aubrac
17h 30min
Rauwe chocolade bietencake
Brak ocen
Kip met pompoen-massaman curry en kokossoep
Brak ocen
Zoetzure dhal
Brak ocen
Koud gebraad met courgette en muntsaus
Brak ocen
Chorizo, aardappel en koolsoep
Brak ocen
Tajine van zeeduivel met gekonfijte citroen
1h 35min
Misosoep, sake zeevruchten en rijst
Brak ocen
Thaise rode curry
1 Std.
Mediterrane visschotel
1hod. 30min