Urządzenia i Akcesoria
Bułeczki bao z szarpanym indykiem
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
2 porcje
Składniki
Bułeczki bao
-
25 g orzeszków ziemnych, prażonych bez tłuszczu, niesolonych
-
430 g wody
-
20 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilosć do natłuszczenia
-
10 g świeżych drożdży, w proszku¾ łyżeczki suchych drożdży w proszku
-
10 - 15 g cukru
-
210 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
¼ łyżeczki proszku do pieczenia
-
¼ łyżeczki soli
-
olej rzepakowy ilość do posmarowania ciasta
Szarpany indyk
-
1 ząbek czosnku
-
2 ½ - 3 gałązek kolendry, świeżej plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
60 - 65 g sosu teriyaki gęstego
-
¼ łyżeczki chili, mielonego
-
5 g sosu sojowego
-
5 g cukru
-
250 g filetów z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonych w 4-5 cm kostkę
-
cebula dymka drobno posiekana, ilość do dekoracji
-
½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża pokrojona w 2 mm plastry
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1810.6 mg
Białko
44.7 g
Kalorie
3457.6 kJ /
826.4 kcal
Tłuszcz
26.8 g
Błonnik
5.9 g
Tłuszcz nasycony
4.4 g
Węglowodany
100.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Szarpana wieprzowina
4 Std. 15 Min
Kurczak po koreańsku
30 Min
Miska Buddy z szarpanym kurczakiem (TM6, TM7)
35 Min
Bao Burger z bananiną hoisin i piklowanymi ogórkami z mango
1 Std. 35 Min
Bułeczki bao z szarpanymi boczniakami BBQ i marynowaną cebulą
2 Std. 15 Min
Sos Hoisin
5 Min
Zielone bao z szarpaną kaczką
1 Std. 45 Min
Bułeczki bao z duszonym boczkiem i sałatką z czerwonej kapusty i orzeszków (Gua Bao)
1 Std. 20 Min
Kokosowe bułeczki bao z indykiem hoisin
1 Std. 20 Min
Bułeczki bao z resztkami mięsa z sosem Hoisin
1 Std. 30 Min
Kurczak szarpany w pikantnym sosie pomidorowym
45 Min
Kurczak w miodowym sosie teriyaki z warzywami i ryżem
45 Min