Urządzenia i Akcesoria
Bruschetta z pomidorami i mozzarellą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 25 min
8 kromek
Składniki
-
½ ciabatty
-
20 g cebuli szalotki, przekrojonej na pół20 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
10 g oliwy z oliwek
-
130 g pomidorów, dojrzałych pokrojonych w ćwiartki
-
6 czarnych oliwek, bez pestek
-
¼ łyżeczki oregano, suszonego
-
¼ łyżeczki soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
65 g sera mozzarella (½ kulki), odsączonego z zalewy, pokrojonego na kawałki
-
liście bazylii, świeże grubo posiekane, do dekoracji (ok. ¼ pęczka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Sód
264.9 mg
Białko
3.8 g
Kalorie
405.8 kJ /
97 kcal
Tłuszcz
4.1 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Węglowodany
11.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Deska masła z pesto szpinakowym
10 min
Sałatka ziemniaczana na ciepło (z grilla)
1 godz. 10 min
Carpaccio z buraka z serem buratta (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 30 min
Grillowane pieczarki nadziewane serami z papryczką chili
40 min
Sałatka z serem halloumi, orzechami i granatem
35 min
Tosty pomidorowe z szynką serrano
40 min
Sałatka z preclami
30 min
Włoska sałatka z makaronem i pesto
35 min
Sałatka z pesto w stylu włoskim
35 min
Sałatka grecka z dressingiem z serem feta
35 min
Grzanki z salsą pomidorową, awokado i jajkiem na miękko
25 min
Tzatziki
15 min