Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 oz yellow onion, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 2 oz tomato paste
- ½ oz olive oil
- 8 oz baby gold potatoes, diced (1 in.)
- 8 oz butternut squash, diced (1 in.)
- 4 oz red bell peppers, diced (1 in.)
- 16 oz chicken thighs, skin on, bone in (approx. 2-3 pieces)
- 1 tsp salt
- 35 oz water
- 3 ½ oz pasta, dried, type fidelini or fideo (see Tip)
- fresh parsley, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1311.1 kJ / 313.4 kcal
- Białko
- 16.4 g
- Węglowodany
- 27.5 g
- Tłuszcz
- 15.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 479.5 mg
Alternatywne przepisy
Arroz con leche (Rice Pudding)
3h
Picadillo a la Habanera (Ground Beef)
1h
Tomato Soup with Grilled Cheese Second Bowl
40 Min
Chicken and Bulgur Soup
40 Min
Ropa Vieja Cubana (Cuban Shredded Beef)
4 Std. 20 Min
Chicken Mole Verde
1h 5min
Meat Sauce
1 godz. 45 min
Fricase de Pollo (Chicken Fricassee)
5h 5min
Tinga de Pollo (TM6)
40 Min
Curry Seafood Chowder
1h
Arroz con Leche Cubano (Rice Pudding)
1h 5min
Arroz con Pollo a la Chorrea (Chicken and Rice)
45 min