Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dried ancho chilies, de-seeded and de-stemmed
- 1 tsp salt
- 1 tsp black peppercorns
- ½ tsp chili powder
- ¼ tsp cumin seeds
- 5 ½ oz white onions, quartered
- 4 ½ oz Anaheim chilies, de-seeded and de-stemmed, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 1 oz olive oil
- 5 oz fresh Roma tomatoes, quartered
- 24 oz beef sirloin, trimmed, cubed (¾ in.)
- 8 oz water
- 1 heaping tsp beef stock paste
- 1 tbsp all-purpose flour
- chopped cilantro, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1347 kJ / 322 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken Enchiladas
40min
Shredded Chicken in Tomato Sauce (Tinga de Pollo)
30min
Beef Tostadas
1 Std. 10 Min
Pozole Rojo
2u. 5min
Chicken Fajita Soup
50min
Red Mole Chicken Enchiladas
1h
Slow Cooked Pork in Salsa Verde
5 Std. 45 Min
Picadillo (Texas Hash)
40min
Tinga de Pollo (TM6)
40min
Beef Barbacoa
2h
Huevos Rancheros
45min
Beef Lasagna
2u. 5min