Spanish Tortilla - Tortilla Española

Spanish Tortilla - Tortilla Española

3.9 59 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
6 portions

Składniki

  • olive oil plus extra to fry
    3 ½ oz
  • water
    3 ½ oz
  • yellow onions cut in half moons, sliced thinly (approx. 1/16 in.) (see Tip)
    7 oz
  • waxy potatoes e.g. Yukon Gold, cut in half moons peeled and sliced (approx. ¼ in.) (see Tip)
    17 ½ oz
  • fine sea salt
    1 tsp
  • large eggs
    6
  • ground black pepper
    ¼ tsp

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 491.4 mg
Białko 10.6 g
Kalorie 1341.5 kJ / 320.6 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 4.4 g
Węglowodany 18.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...