Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 ½ oz olive oil, plus extra to fry
- 3 ½ oz water
- 7 oz yellow onions, cut in half moons, sliced thinly (approx. 1/16 in.) (see Tip)
- 17 ½ oz waxy potatoes, e.g. Yukon Gold, cut in half moons peeled and sliced (approx. ¼ in.) (see Tip)
- 1 tsp fine sea salt
- 6 large eggs
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1341.5 kJ / 320.6 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 18.1 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 491.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spanish Tortilla - Tortilla Española
45 min
Ham and Béchamel Croquettes
9 Std. 50 Min
Tortilla Soup
25 min
Tzatziki
20min
Guacamole
5min
Gazpacho
1h 15 min
Mushroom Risotto
30 min
Margherita Pizza
2 Std. 10 Min
Coq au Vin
1 Std. 40 Min
Ceviche
1h 10 min
Crawfish Toast with English Pea Ricotta and Wild Mushroom Brandy Butter
1h 25 min
Spinach and Artichoke Dip
20min