Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g d'échalotes sèches, en morceaux
- 2 gousses d'ail
- 15 g d'huile de sésame
- 115 g de sauce hoisin
- 115 g de miel liquide
- 85 g de ketchup
- 60 g de vin de riz chinois (Shaoxing Hua Diao)
- 60 g de vinaigre de riz
- 30 g de sauce soya
- 15 g de sriracha
- ¼ c. à thé de cinq-épices en poudre
- Wartości odżywcze
- na 30 g
- Kalorie
- 235.9 kJ / 56.4 kcal
- Białko
- 0.6 g
- Węglowodany
- 11.5 g
- Tłuszcz
- 1.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 273.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa à la mexicaine
1h 25min
Salade de quinoa avec vinaigrette aux fraises
25 Min
Honeycomb
1 Std. 30 Min
Margarita aux agrumes
10 min
Tire d'érable sur glace pilée (Tire d'érable sur "neige")
30 Min
Trempette aux noix de cajou à l'aneth
8 Std. 10 Min
Antonio Bachour: Bagatelle Red Velvet aux framboises (métrique)
2 godz. 55 min
Sorbet à la Piña colada
30 Min
Antonio Bachour: Tartelettes au chocolat et aux framboises (métrique)
3 godz. 10 min
Mousse au chocolat et à la framboise
10 min
Sauce barbecue aux oignons doux et à l'érable
30 Min
Trempette chaude aux épinards et artichauts
20 min