Tarte aux pommes

Tarte aux pommes

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 tranche

Składniki

Croûte de tarte
  • de farine tout usage
    115 g
  • de beurre non salé froid, coupé en morceaux
    115 g
  • de sel
    ½ c. à thé
  • d'eau
    60 gramme
Remplissage
  • eau
    680 gramme
  • jus de citron
    30 gramme
  • de pommes Granny-Smith évidés et extrémités coupées
    910 g
  • de beurre non salé coupée en morceaux
    225 g
  • de cassonade
    115 g
  • d'extrait naturel de vanille
    1 c. à thé
  • de cannelle en poudre
    1 c. à thé
  • de noix de muscade fraîchement râpée
    1 c. à thé
  • de farine tout usage
    4 c. à soupe
  • de sel
    ½ c. à thé
  • caramel liquide pour servir (voir Conseil)

Wartości odżywcze na 1 tranche

Kalorie 496.5 kcal / 2077.2 kJ
Białko 2.8 g
Tłuszcz 35 g
Węglowodany 44.3 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 22 g
Sód 304.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...