Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 onion, quartered
- 30 g rapeseed oil
- 70 g bacon lardons (1-2 cm)
- 400 g venison, diced (2 cm)
- 100 g carrots, sliced (2 cm)
- 100 g celeriac, cut in pieces (2 cm)
- 70 g leeks, sliced (1 cm)
- 350 g potatoes, diced (2 cm)
- 50 g tomato purée
- 400 g water
-
2
vegetable stock cubes (for 0.5 l each), crumbled
lub 2 tsp vegetable stock paste, homemade - 1 Tbsp grated lemon zest
- ½ tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- ½ tsp caraway seeds
-
1
tsp fresh marjoram, leaves only
lub 1 tsp fresh thyme, leaves only - 1 tsp hot paprika
- 150 g green peppers, cut in strips (0.5 cm)
- 150 g red peppers, cut in strips (0.5 cm)
- ground cayenne pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1524 kJ / 364 kcal
- Białko
- 29.8 g
- Węglowodany
- 29.2 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
Alternatywne przepisy
Sautéed Pork with Cider
55 min
Chicken with Carrot & Red Pepper Rice and Creamy Mustard Sauce
1h 10 min
Quick Lamb Dhansak
50 min
Beef Bourguignon
1h 30min
Greek Style Pork Stew
30 min
Basque Chicken
1h 10 min
Steamed Meagre, Vegetables and Rice Pilaf
45 min
Italian Crusted Lamb
5h
Chicken in Red Pepper Sauce with Courgette and Feta Couscous
55 min
Sweet and Sour Chicken with Rice
40 min
Beef in Stout
1 Std. 40 Min
Venison Stew with Root Vegetables and Prunes
1u. 50min