Wersje kompatybilne
Scallops with Parsnip Purée and Pancetta Crumbs
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g stale bread, broken in pieces
- 4 sprigs fresh thyme, leaves only
- 150 g parsnips, peeled, cut in pieces (3 cm)
- 150 g water
- ½ tsp fine sea salt, plus extra for seasoning
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra for seasoning
- 50 g pancetta, finely diced
- 20 g unsalted butter, at room temperature
- 8 scallops, large, coral removed
- 2 Tbsp oil
- lemon juice, freshly squeezed, for serving
- fresh thyme leaves, chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 978.6 kJ / 233.9 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 12.6 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 556.6 mg
Alternatywne przepisy
Hollandaise Sauce
15 dk
Haggis and Pancetta Roulade with Whisky Sauce
40 Min
Herb Crusted Lamb with Pea Purée and Asparagus
50 Min
Asparagus Risotto
45 Min
Salmon with Lemon Hollandaise, Asparagus and Rice
45 Min
Crispy Hake with Sous-vide Cauliflower Purée and Pancetta Crisps
1 Std. 30 Min
Duck Breast, Red Cabbage and Celeriac
1h 35min
Chimichurri Pork Fillet with Warm Rice Salad
13 Std. 20 Min
White Bean Purée and Anchovy on Crostini
45 Min
Poached Cod with Beurre Blanc and Tenderstem Broccoli
1h 20 min
Duck with Blackberry Sauce and Celeriac Mash
40 Min
Lobster and Tarragon Risotto - Risotto con aragosta e dragoncello
35 Min