Wersje kompatybilne
Scallops with Parsnip Purée and Pancetta Crumbs
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g stale bread, broken in pieces
- 4 sprigs fresh thyme, leaves only
- 150 g parsnips, peeled, cut in pieces (3 cm)
- 150 g water
- ½ tsp fine sea salt, plus extra for seasoning
- ¼ tsp ground black pepper, plus extra for seasoning
- 50 g pancetta, finely diced
- 20 g unsalted butter, at room temperature
- 8 scallops, large, coral removed
- 2 Tbsp oil
- lemon juice, freshly squeezed, for serving
- fresh thyme leaves, chopped, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 978.6 kJ / 233.9 kcal
- Białko
- 8.9 g
- Węglowodany
- 12.6 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 556.6 mg
Alternatywne przepisy
Mushroom Risotto
30 min
Duck Breast with Parsnip Purée and Red Wine Reduction
50min
Poached Cod with Beurre Blanc and Tenderstem Broccoli
1h 20 min
Asparagus Risotto
45 min
Béarnaise Sauce
20 min
Hollandaise Sauce
15min
Duck with Blackberry Sauce and Celeriac Mash
40 Min
Herb Crusted Lamb with Pea Purée and Asparagus
50min
Prawn Cocktail
15min
Fig, Roquefort and Prosciutto Tart
1h 30 min
Asparagus and Potatoes with Hollandaise Sauce
50min
Individual Beef Wellingtons with Red Wine Jus
2 Std. 10 Min