Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Batter
- 300 g milk
- 200 g plain flour
- 20 g unsalted butter, diced
- 3 medium eggs
- ½ tsp fine sea salt
- 100 g water
Filling
- 60 g unsalted butter, diced, plus extra for frying
- 50 g plain flour
- 500 g milk
- ½ tsp fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
- 1 pinch ground nutmeg (opcjonalnie)
- 100 g Gruyère cheese, cut in pieces
- 50 g shallots, halved
- 300 g button mushrooms, sliced
- 100 g ham, sliced, roughly torn in pieces
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1475 kJ / 353 kcal
- Białko
- 15.1 g
- Węglowodany
- 29.5 g
- Tłuszcz
- 19.4 g
Alternatywne przepisy
Tomato and Bacon Spaghetti
35 min
Ham Hock Potato Bake
35 min
Tomato Basil Chicken Quiche
1 godz.
Roasted Pork and Apples with Butternut Squash Purée
1h 25min
Bacon Cheese Fries with Ranch Sauce
30 dk
Salmon and Courgette en Croute
1 godz.
Napoli Potato Cake
1h 30 min
Salt Cod Fritters
45 min
Baked Pappardelle - Pappardelle al forno
1sa 55 dk
Sunday Morning Brekky Bake
1 godz. 15 min
Blueberry Cheesecake
5h
Dauphinoise Potatoes
50 dk