Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Emmental cheese, cut in pieces
- 120 g onions, quartered
- 1 garlic clove
- 20 g olive oil
- 450 g water
- 100 g cream
- 100 g milk
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 tsp vegetable stock paste, homemade - ½ - 1 tsp fine sea salt
- 2 pinches ground nutmeg
- 300 g dried pasta (e.g. farfalle)
- 200 g frozen green peas, defrosted
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2277 kJ / 544 kcal
- Białko
- 17.7 g
- Węglowodany
- 64.7 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
Alternatywne przepisy
Broccoli and Ham Pasta Bake
1h 10 min
Beef-Ragout with Macaroni
30min
Butternut Squash Macaroni Cheese
1h 15min
Broccoli, Chilli and Pine Nut Spaghetti
40min
Macaroni Bake
55min
Tagliatelle with Pumpkin
1h 10 min
Pasta with Anchovies and Breadcrumbs
45 min
Tuna Pasta
30min
Tuna Pasta Bake
1 Std.
Pasta in Tomato Sauce with Chorizo
25 min
Baby-friendly Cheesy Tuna and Sweetcorn Pasta Salad
20min
Baked Penne with Vegetables
1h 5min