Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Emmental cheese, cut in pieces
- 120 g onions, quartered
- 1 garlic clove
- 20 g olive oil
- 450 g water
- 100 g cream
- 100 g milk
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 tsp vegetable stock paste, homemade - ½ - 1 tsp fine sea salt
- 2 pinches ground nutmeg
- 300 g dried pasta (e.g. farfalle)
- 200 g frozen green peas, defrosted
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2277 kJ / 544 kcal
- Białko
- 17.7 g
- Węglowodany
- 64.7 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
Alternatywne przepisy
Gnocchi Carbonara with Peas
20min
Gnocchi with Tomato and Basil Sauce
55min
Noodle soup
35min
Pasta with Chicken, Mushrooms and Green Beans
40min
Gnocchi with Sausages and Steamed Spinach, Apricots with Honey and Walnuts
35min
Chicken Balls in Tomato Sauce with Spaghetti
1h
Quick Tomato and Basil Gnocchi
25min
One Pot Chicken Pasta with Sweet BBQ Sauce
40min
Pasta with Squash and Chickpeas
30min
Spring Vegetable Penne
45min
Mac 'n' Cheese
1h 20min
Spaghetti with Garlic, Olive Oil and Tomatoes
40min