Creamy Pea Pasta

Creamy Pea Pasta

4.0 49 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • Emmental cheese cut in pieces
    60 g
  • onions quartered
    120 g
  • garlic clove
    1
  • olive oil
    20 g
  • water
    450 g
  • cream
    100 g
  • milk
    100 g
  • vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled
    1
    1 tsp vegetable stock paste, homemade
  • fine sea salt
    ½ - 1 tsp
  • ground nutmeg
    2 pinches
  • dried pasta (e.g. farfalle)
    300 g
  • frozen green peas defrosted
    200 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 17.7 g
Kalorie 2277 kJ / 544 kcal
Tłuszcz 23.8 g
Węglowodany 64.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...