Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Soutzoukakia
- 2 garlic cloves
- 80 g onions, quartered
- 50 g olive oil
- 60 g breadcrumbs
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 100 g dry white wine
- 500 g beef mince, broken in pieces
Sauce and Tomato Rice
- 50 g olive oil
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 100 g dry white wine
- 30 g tomato purée
- 2 tsp sugar
- 1 tsp dried oregano
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 400 g water
- 200 g white short grain rice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3045 kJ / 725 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Garlic Tomato Beef with Potato and Carrot Mash
50min
Mardi Gras Meatballs
1hod. 5min
Stuffed peppers with rice and tomato sauce
1h
Chicken breasts pizzaiola
55min
Greek Style Pork Stew
30min
Meatballs with Tomato Sauce
45min
Georgian Chicken with Bulgur Wheat
1 Std. 15 Min
Veal Pilaf
1h 25min
Chicken Étouffée
45min
Basque Chicken
1hod. 10min
Chicken in Red Pepper Sauce with Courgette and Feta Couscous
55min
Chorizo Bread
1 Std. 30 Min