Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Soutzoukakia
- 2 garlic cloves
- 80 g onions, quartered
- 50 g olive oil
- 60 g breadcrumbs
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 100 g dry white wine
- 500 g beef mince, broken in pieces
Sauce and Tomato Rice
- 50 g olive oil
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 100 g dry white wine
- 30 g tomato purée
- 2 tsp sugar
- 1 tsp dried oregano
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- 400 g water
- 200 g white short grain rice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3045 kJ / 725 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sautéed Pork with Cider
55 min
Beef Stroganoff
1 godz.
Beef-Ragout with Macaroni
30min
Pork with Broccoli Pesto and Flatbreads
40min
Rolled Shoulder of Lamb
2 godz. 30 min
Circassian Chicken
2 godz.
Chicken in Red Pepper Sauce with Courgette and Feta Couscous
55 min
Pork Fillet with Mustard Sauce
30min
Baked Pappardelle - Pappardelle al forno
1h 55 min
Meatballs and Chilli Cheese Potatoes
1 godz.
Beef and Olive Meatballs with Spaghetti
40min
Mardi Gras Meatballs
1h 5min