Pollock in Champagne Sauce

Pollock in Champagne Sauce

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

Basmati Rice
  • water
    1300 g
  • fine sea salt to taste
    1 - 1 ½ tsp
  • olive oil
    30 g
  • basmati rice
    300 g
Pollock in Champagne Sauce
  • pollock fillets (approx. 150 g each)
    6
  • fine sea salt
    2 pinches
  • ground black pepper
    4 pinches
  • shallots halved
    40 g
  • unsalted butter diced
    100 g
  • fish stock cube (for 0.5 l) crumbled
    1
  • water
    100 g
  • Champagne
    170 g
    white sparkling wine, (e.g. Cava, Prosecco)
  • double cream
    3 Tbsp
  • egg yolks from medium eggs
    5

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 824.5 kcal / 3449.7 kJ
Białko 71.2 g
Tłuszcz 36.8 g
Węglowodany 42.6 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 15.4 g
Sód 1177.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...