
Urządzenia i Akcesoria
Pollock in Champagne Sauce
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 portions
Składniki
Basmati Rice
-
water1300 g
-
fine sea salt to taste1 - 1 ½ tsp
-
olive oil30 g
-
basmati rice300 g
Pollock in Champagne Sauce
-
pollock fillets (approx. 150 g each)6
-
fine sea salt2 pinches
-
ground black pepper4 pinches
-
shallots halved40 g
-
unsalted butter diced100 g
-
fish stock cube (for 0.5 l) crumbled1
-
water100 g
-
Champagne170 g
-
double cream3 Tbsp
-
egg yolks from medium eggs5
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
824.5 kcal /
3449.7 kJ
Białko
71.2 g
Tłuszcz
36.8 g
Węglowodany
42.6 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
15.4 g
Sód
1177.9 mg