Quiche au saumon fumé et au brie

Quiche au saumon fumé et au brie

4.6 118 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
12 portions

Składniki

Pâte
  • 170 g de farine tout usage et un peu plus pour saupoudrer
  • 115 g de beurre non salé réfrigéré, en morceaux
  • 60 g de crème à cuisson 30%-40% M.G.
  • 1 c. à thé de sucre
  • ½ c. à thé de sel
Remplissage
  • 60 g d'oignons verts coupés en morceaux (env. 2-4 oignons verts)
  • 5 brins d'aneth frais feuilles seulement
  • 3 œufs de gros calibre
  • 225 g de crème à cuisson 30%-40% M.G.
  • ¼ c. à thé de sel
  • 1 pincée de poivre noir fraîchement moulu
  • 85 g de saumon fumé en tranches
  • 100 g de brie en morceaux

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 280.7 mg
Białko 7.3 g
Kalorie 1109.9 kJ / 265.3 kcal
Tłuszcz 20.9 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 12.5 g
Węglowodany 12.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...