Riz au bœuf et poivron rouge

Riz au bœuf et poivron rouge

3.8 20 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • d'huile végétale
    40 g
  • gousses d'ail dont une avec la peau
    3
  • d'oignon coupé en deux
    60 g
  • de poivron rouge en morceaux (2 cm)
    100 g
  • de viande de bœuf, morceaux à bourguignon coupée en bandes (1,5 cm x 3-4 cm)
    500 g
  • d'huile d'olive
    20 g
  • de vin blanc
    100 g
  • d'eau
    550 g
  • cube de bouillon de bœuf (pour 0,5 l) émietté
    1
  • de sel
    ½ c. à café
  • de poivre moulu
    3 pincées
  • feuilles de laurier déshydratées
    2
  • de riz spécial risotto
    240 g
  • de persil frais haché
    10 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 511.1 kcal / 2138.6 kJ
Białko 24.2 g
Tłuszcz 17.9 g
Węglowodany 57.5 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Sód 530.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...