Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Nacos de vitela no pão
TM6

Nacos de vitela no pão

4.7 (21 ocen)

Składniki

  • 50 g farinha
  • 2 c. chá de sal
  • 1 pitada de pimenta
  • 800 g carne de vitela s/ nervos, cortada em cubos médios (5x5 cm aprox.)
  • 10 g coentros, só as folhas
  • 10 g salsa, só as folhas
  • 10 g manjericão, só as folhas
  • 20 g azeite
  • 200 g bacon em cubos
  • 500 g cebola cortada em fatias ou oitavos (1 cm)
    lub 500 g cebola roxa cortada em fatias ou oitavos (1 cm)
  • 40 g aguardente
  • 150 g tomate em pedaços
  • 100 g cebolo (spring onion) cortado em rodelas
  • 25 g ramo de cheiros (louro, hortelã e tomilho) (ver dica)
  • 100 g vinho tinto
  • 300 g caldo de carne caseiro líquido (ver dica)
  • 1 pão de centeio rústico (1000 g aprox.)

Wartości odżywcze
na 1 dose
Kalorie
3696 kJ / 884 kcal
Białko
65 g
Węglowodany
159 g
Tłuszcz
41 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Błonnik
19 g
Sód
1046 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy