Wersje kompatybilne
Palatschinken mit Maroni und Buchweizen (glutenfrei)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 210 - 220 g Milch
- 60 g Buchweizen-Mehl
- 120 g Maroni, gegart, geschält
- 2 Eier (Größe M)
- 1 TL Vanillezucker, für eine Variante mit süßer Fülle (opcjonalnie)
- 1 Prise Salz
-
Butterschmalz zum Backen
lub Öl zum Backen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 526 kJ / 126 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 72 mg
Alternatywne przepisy
Hirseknödel mit Spinat auf Tomatenragout (glutenfrei)
1 Std. 20 Min
Palatschinken aus Maismehl (glutenfrei, laktosefrei)
35 Min
Gebundene Gemüsesuppe mit Polenta
45 Min
Ruck-Zuck Menü: Zucchinicremesuppe, warmer Gemüsesalat
35 Min
Pastinaken-Kürbis-Suppe
35 Min
Mandel-Chia-Pudding mit Cranberryspiegel (vegan)
1 Std. 30 Min
Rollgerstelsuppe (vegetarisch)
45 Min
Schokoladiges Grießkoch mit Birne (Grießbrei, glutenfrei)
25 Min
Gebratenes Huhn mit Gemüse
1 Std. 10 Min
Maronicreme
15 Min
Saftiger Polentaauflauf mit Äpfeln (glutenfrei)
1 Std. 25 Min
Palatschinken aus Haferflocken (glutenfrei)
45 Min