![Palatschinken mit Maroni und Buchweizen (glutenfrei) Palatschinken mit Maroni und Buchweizen (glutenfrei)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5e7d5f76560749ab7c5d32e2e93d5678/Derivates/be1d5c70c1af44328695506904eb4d97624b22e5.jpg)
Wersje kompatybilne
Palatschinken mit Maroni und Buchweizen (glutenfrei)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 210 - 220 g Milch
- 60 g Buchweizen-Mehl
- 120 g Maroni, gegart, geschält
- 2 Eier (Größe M)
- 1 TL Vanillezucker, für eine Variante mit süßer Fülle (opcjonalnie)
- 1 Prise Salz
-
Butterschmalz zum Backen
lub Öl zum Backen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 526 kJ / 126 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 72 mg
Alternatywne przepisy
Gebundene Gemüsesuppe mit Polenta
45min
Maroniscones
10 Std.
Maronikekse, glutenfrei
2 godz. 50 min
Kürbis-Mandel-Suppe
40min
Linsenwraps (glutenfrei, vegan)
3 Std. 40 Min
Brokkoli, Erbsen, Zucchini und Koriander Püree
25 Min
Palatschinken aus Haferflocken (glutenfrei)
45min
Buchweizenblinis (glutenfrei)
1 godz. 25 min
Apfel-Hirse-Frühstück
30min
Hirseknödel mit Spinat auf Tomatenragout (glutenfrei)
1h 20min
Linsenaufstrich
30min
Palatschinken aus Maismehl (glutenfrei, laktosefrei)
35 Min