Dinkelsalat mit Radieschen und Rucola
TM5 TM6

Dinkelsalat mit Radieschen und Rucola

4.5 (11 ocen)

Składniki

  • 1 Knoblauchzehe, halbiert
  • 30 g getrocknete Tomaten in Öl, abgetropft
  • 1 geh. TL Kapern, eingelegt
  • 40 g natives Olivenöl extra
  • 20 g Essig
  • 1 TL Salz
  • ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
  • 1 TL Senf
  • 1200 g Wasser
  • 4 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
  • 240 g Dinkelreis (siehe Hintergrundinformation)
  • 180 g Radieschen
  • 100 g Rucola (siehe Variation)

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1309 kJ / 313 kcal
Białko
9 g
Węglowodany
41 g
Tłuszcz
13 g
Błonnik
2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy