Dinkelsalat mit Radieschen und Rucola

Dinkelsalat mit Radieschen und Rucola

4.5 15 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • getrocknete Tomaten in Öl abgetropft
    30 g
  • Kapern, eingelegt
    1 geh. TL
  • Knoblauchzehe halbiert
    1
  • natives Olivenöl extra
    40 g
    40 g Öl
  • Essig
    20 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ½ TL
  • Senf
    1 TL
  • Wasser
    1200 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    4 TL
    2 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
  • Dinkelreis (siehe Hintergrundinformation)
    240 g
  • Radieschen
    180 g
  • Rucola (siehe Variation)
    100 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 313 kcal / 1309 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 41 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...