Kürbisnocken (glutenfrei)

Kürbisnocken (glutenfrei)

3.3 54 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Hokkaidokürbis in Stücken (siehe Tipp)
    450 g
  • Butter
    20 g
  • Milch
    100 g
  • Buchweizen-Mehl
    150 g
  • Kartoffelstärke
    120 g
  • Kreuzkümmel, gemahlen
    1 - 2 TL
  • Salz
    3 ½ TL
  • Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
    1 TL
  • Eier (Größe M)
    2
  • Olivenöl
    1 - 2 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 425 kcal / 1780 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 67 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Sód 2100 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...