Cremige Polenta mit Pfirsichen

Cremige Polenta mit Pfirsichen

4.0 45 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Mandeln
    40 g
  • Milch
    355 g
  • Wasser
    355 g
  • Zucker
    1 ½ TL
  • Salz
    1 Prise
  • Kardamom, gemahlen
    1 Msp.
  • Kurkuma, gemahlen
    1 Msp.
  • Polenta, fein (siehe Tipp)
    110 g
  • Pfirsiche (siehe Variation)
    3 - 4
  • Butter
    1 - 2 TL
  • Frischkäse
    80 g
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    1 Spritzer
  • Granatapfelkerne
    4 EL
  • Honig
    1 - 2 TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 305 kcal / 1274 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 31 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 211 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...