
Urządzenia i Akcesoria
Cremige Polenta mit Pfirsichen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen
Składniki
-
Mandeln40 g
-
Milch355 g
-
Wasser355 g
-
Zucker1 ½ TL
-
Salz1 Prise
-
Kardamom, gemahlen1 Msp.
-
Kurkuma, gemahlen1 Msp.
-
Polenta, fein (siehe Tipp)110 g
-
Pfirsiche (siehe Variation)3 - 4
-
Butter1 - 2 TL
-
Frischkäse80 g
-
Zitronensaft, frisch gepresst1 Spritzer
-
Granatapfelkerne4 EL
-
Honig1 - 2 TL
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
305 kcal /
1274 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
31 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Sód
211 mg