Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z pieczonych ziemniaków i papryki (TM6, TM7)
Składniki
-
200 g ziemniaków małych, nieobranych, dokładnie umytych, pokrojonych w ósemki
-
200 g papryk, różnokolorowych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na 5 cm kawałki
-
10 g oliwy z oliwek
-
¼ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
½ łyżeczki curry, mielonego
-
½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej (opcjonalnie)
-
1 ½ łyżeczki soli
-
75 g rzodkiewek
-
75 g ogórka obranego lub nieobranego, z odciętymi końcówkami
-
35 - 50 g liści szpinaku baby, świeżych
-
700 g wody
-
50 g zielonej soczewicy, suszonej
-
2 jajka dokładnie umyte
Sos z tahini i pasty miso
-
½ ząbka czosnku
-
2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
20 g pasty tahini (patrz wskazówka)
-
15 g pasty miso
-
5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
10 g oleju sezamowego, prażonego
-
25 g wody
-
1 - 2 szczypty soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Śródziemnomorska sałatka z dressingiem z pieczonej papryki (TM5)
20 min
Sałatka z pieczonych ziemniaków i papryki (TM5)
40 min
Śródziemnomorska sałatka z dressingiem z pieczonej papryki (TM6, TM7)
20 min
Ziemniaczane wieżyczki z parmezanem i tymiankiem (TM6, TM7)
55 min
Śródziemnomorska sałatka ziemniaczana (z osłoną noża miksującego 2.0)
55 min
Pieczone marchewki z miętą i tymiankiem (z osłoną noża miksującego 2.0)
30 min
Kolorowa sałatka z pieczoną ciecierzycą
40 min
Korma z pieczonymi warzywami
55 min
Bowl ze smażonym łososiem i czarną fasolą
35 min
Faszerowane bataty z majonezem banan-sriracha i surówką coleslaw
50 min
Pieczone warzywa z sosem pomidorowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 godz. 30 min
Warzywa w sosie orzechowym z ryżem (z osłoną noża miksującego 2.0)
45 min