Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di pancetta di maiale a listarelle
- 260 g di latte
- 750 g di patate farinose, pelate e a pezzi (2 cm)
- 1 cucchiaino di sale
- 30 g di burro
- 1 cucchiaino di curry in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzioni
- Kalorie
- 1448 kJ / 346 kcal
- Białko
- 14.1 g
- Węglowodany
- 32.7 g
- Tłuszcz
- 18.6 g
- Błonnik
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Purè di patate all'aglio
50min
Vellutata di zucca e mela cotogna
1u.
Vellutata saporita di fagioli bianchi
30min
Frullato tiepido di barbabietola
20min
Palacsinta (Crêpes ungheresi)
1h 10min
Salsa Choron
20min
Salsicce al curry con lenticchie
1u. 20min
Pollo speziato alla mozambicana
35min
Picadillo (pasticcio di carne)
1u.
Crema mascarpone al caprino
20min
Tiramisù da bere
10min
Crema mascarpone al limone senza uova
10min