Insalata di farro con fagiolini, pomodori e calamaretti

4.0 5 ocen
Przygotowanie 20 godz.
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 15 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 60 g di olio extravergine di oliva
  • 20 g di succo di limone, spremuto fresco
  • 13 g di sale + q.b.
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato + q.b.
  • 200 g fagiolini verdi freschi o congelati
  • 400 g di calamari interi piccoli puliti ed eviscerati
  • 1000 g di acqua
  • 250 g di farro perlato (cottura 20-25 minuti), sciacquato
  • 80 g di olive verdi denocciolate
  • 200 g di pomodori ciliegino in quarti

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1154.2 mg
Białko 26.4 g
Kalorie 2150.9 kJ / 514.1 kcal
Tłuszcz 23.5 g
Błonnik 9.5 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Węglowodany 53.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...