Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
- 30 g di pecorino stagionato
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 3 fette di pane bianco in cassetta a dadini
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
- 380 g di melanzane a dadini (2x3 cm)
- 3 uova
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1022.3 kJ / 244.3 kcal
- Białko
- 13.2 g
- Węglowodany
- 18.5 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.9 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 985.1 mg
Alternatywne przepisy
Frittata di albumi con zucchine
30 min
Contorno di cavolfiore al forno
30 min
Pipi e patati (contorno di peperoni e patate)
30 min
Insalata di pasta con pesto di zucchine e pomodorini confit
1 godz. 30 min
Sformato di zucchine al basilico (TM6)
50 min
Carciofi gratinati alle erbe aromatiche
1h
Cavolfiore con pesto di noci (vegan)
40min
Frittelle di cavolo nero
30 min
Patate schiacciate al forno
1h
Insalata di pollo grigliato con vinaigrette al basilico
40min
Insalata di ceci e coriandolo
40min
Insalata di totani, gamberi e verdurine croccanti
45 min