Bowl z ryżem i łososiem

Bowl z ryżem i łososiem

4.4 20 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje

Składniki

  • 2 filety z łososia, świeże, bez skóry (ok. 150-200 g każdy)
  • 1 ¼ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
  • 130 g ryżu jaśminowego
  • 1000 g wody
  • 100 g fasoli edamame, świeżej lub mrożonej, uprzednio rozmrożonej (patrz wskazówka)
    100 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, lub mrożonej, uprzednio rozmrożonej, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 2 łyżki ziaren sezamu, białego (opcjonalnie)
  • 2 - 4 łyżki sosu sojowego
  • 1 awokado dojrzałe, pokrojone w 0,5 cm plastry
  • majonez japoński (kewpie) do dekoracji (ok. 25 g, patrz wskazówka)
    majonez, do dekoracji (ok. 25 g)
  • sos sriracha do dekoracji (ok. 15 g)
  • kimchi (opcjonalnie) do podania (ok. 50 g)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 2893.6 mg
Białko 44.4 g
Kalorie 3255 kJ / 778 kcal
Tłuszcz 37.9 g
Błonnik 10.2 g
Tłuszcz nasycony 6.9 g
Węglowodany 66.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...