Ciasto Filadelfia z malinami (bez pieczenia)

Ciasto Filadelfia z malinami (bez pieczenia)

4.9 2.2K ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz. 50 min
20 porcji

Składniki

Galaretka do masy śmietanowej
  • wody
    250 g
  • galaretki malinowej w proszku, słodzonej (ok. 75 g)
    1 opakowanie
  • cukru
    50 g
Spód z sucharków
  • sucharków bez cukru połamanych na kawałki
    280 g
  • kremu orzechowo-czekoladowego w temp. pokojowej (patrz wskazówka)
    350 g
Masa śmietanowa
  • śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
    500 g
  • jogurtu greckiego schłodzonego
    350 g
Galaretka malinowa
  • wody
    250 g
  • galaretki malinowej (ok. 150 g)
    2 opakowania
  • malin, świeżych
    400 g
    400 g malin, mrożonych
  • wody mineralnej, niegazowanej
    250 g
    250 g wody

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 299.5 kcal / 1253.2 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 37 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 10.8 g
Sód 112.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...