Ciasto Filadelfia z malinami (bez pieczenia)
TM6 TM5

Ciasto Filadelfia z malinami (bez pieczenia)

4.9 (1.3K ocen)

Składniki

Galaretka do masy śmietanowej

  • 250 g wody
  • 1 opakowanie galaretki malinowej, w proszku, słodzonej (ok. 75 g)
  • 50 g cukru

Spód z sucharków

  • 280 g sucharków bez cukru, połamanych na kawałki
  • 350 g kremu orzechowo-czekoladowego, w temp. pokojowej (patrz wskazówka)

Masa śmietanowa

  • 500 g śmietany, 36% tłuszczu, mocno schłodzonej
  • 350 g jogurtu greckiego, schłodzonego

Galaretka malinowa

  • 250 g wody
  • 2 opakowania galaretki malinowej (ok. 150 g)
  • 400 g malin, świeżych
    lub 400 g malin, mrożonych, uprzednio rozmrożonych
  • 250 g wody mineralnej, niegazowanej
    lub 250 g wody, przegotowanej, ostudzonej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1253.2 kJ / 299.5 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
37 g
Tłuszcz
15 g
Tłuszcz nasycony
10.8 g
Błonnik
3.2 g
Sód
112.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy