
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Galaretka do masy śmietanowej
- 250 g wody
- 1 opakowanie galaretki malinowej w proszku, słodzonej (ok. 75 g)
- 50 g cukru
Spód z sucharków
- 280 g sucharków bez cukru połamanych na kawałki
- 350 g kremu orzechowo-czekoladowego w temp. pokojowej (patrz wskazówka)
Masa śmietanowa
- 500 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
- 350 g jogurtu greckiego schłodzonego
Galaretka malinowa
- 250 g wody
- 2 opakowania galaretki malinowej (ok. 150 g)
-
400
g malin, świeżych
lub 400 g malin, mrożonych -
250
g wody mineralnej, niegazowanej
lub 250 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 299.5 kcal / 1253.2 kJ
- Białko
- 5 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Węglowodany
- 37 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.8 g
- Sód
- 112.5 mg