Ciasto Filadelfia z malinami (bez pieczenia)

Ciasto Filadelfia z malinami (bez pieczenia)

4.9 2.6K oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 5 godz. 50 min
20 porcji

Składniki

Galaretka do masy śmietanowej
  • 250 g wody
  • 1 opakowanie galaretki malinowej w proszku, słodzonej (ok. 75 g)
  • 50 g cukru
Spód z sucharków
  • 280 g sucharków bez cukru połamanych na kawałki
  • 350 g kremu orzechowo-czekoladowego w temp. pokojowej (patrz wskazówka)
Masa śmietanowa
  • 500 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
  • 350 g jogurtu greckiego schłodzonego
Galaretka malinowa
  • 250 g wody
  • 2 opakowania galaretki malinowej (ok. 150 g)
  • 400 g malin, świeżych
    400 g malin, mrożonych
  • 250 g wody mineralnej, niegazowanej
    250 g wody

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 112.5 mg
Białko 5 g
Kalorie 1253.2 kJ / 299.5 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 10.8 g
Węglowodany 37 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...