Urządzenia i Akcesoria
Wiśniowa chmurka
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 8 godz. 30 min
20 porcji
Składniki
Kruchy spód
-
150 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
100 g masła zimnego, pokrojonego na kawałki
-
50 g cukru pudru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
3 żółtka
Galaretka wiśniowa
-
700 g wody
-
3 opakowania galaretki wiśniowej, w proszku, słodzonej (ok. 75 g każda)
-
500 g owoców jagodowych, mieszanych, mrożonych, nierozmrożonych (patrz wskazówka)500 g wiśni, mrożonych, bez pestek nierozmrożonych (patrz wskazówka)
Beza z migdałami
-
3 białka
-
150 g cukru
-
1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
-
4 - 5 łyżek migdałów, w płatkach (ok. 50 g)
Krem śmietanowy
-
500 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
250 g sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
50 g cukru pudru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
135.6 mg
Białko
4.4 g
Kalorie
1346.6 kJ /
321.8 kcal
Tłuszcz
19.3 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
11 g
Węglowodany
34.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE CIASTA II
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto z truskawkami, kremem budyniowym i galaretką (TM6)
8 godz. 30 min
Ciasto grysikowe z owocami i galaretką (bez pieczenia)
6 godz. 20 min
Rolada leśny mech z kremem cytrynowym
5 godz.
Ciasto Filadelfia z malinami (bez pieczenia)
5 godz. 50 min
Ciasto arbuz
6 godz.
Ciasto łabędzi puch
5 godz. 30 min
Ciasto pijana śliwka
6 godz.
Ciasto Pani Walewska
9 godz. 30 min
Ciasto à la 3Bit® (bez pieczenia)
9 godz. 45 min
Ciasto słonecznikowiec
9 godz.
Malinowa chmurka
12 godz. 5 min
Sernik z brzoskwiniami i kokosem
6 godz. 50 min