Mini burgery

4.9 1.3K oceny
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
25 sztuk

Składniki

Minibułki maślane
  • mleka
    190 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    20 g
    2 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • masła
    30 g
  • miodu płynnego
    70 g
  • jajka
    4
  • mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
    560 g
  • ziarna sezamu, białego do posypania bułek
Mini burgery wołowe
  • kolendry, świeżej tylko liście
    4 - 5 gałązek
  • papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
    10 g
  • mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
    730 - 750 g
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ - ¾ łyżeczki
  • sosu Worcestershire
    1 - 2 łyżeczki
  • musztardy Dijon
    1 ½ łyżeczki
  • olej do smażenia
  • sera cheddar o wym. 3 x 4 cm
    25 plastrów
  • majonezu do posmarowania
    25 łyżeczek
  • sałata rzymska mini (ok. 2 główki), tylko liście, podzielone na kawałki
  • pomidora przekrojonych na pół
    12 ½ plastrów
  • czerwona cebula pokrojona w piórka
    ½ - 1
  • ogórki konserwowe pokrojone w 2 mm plastry
    1 - 2
  • sosu barbecue do posmarowania
    25 łyżeczek

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 361 kcal / 1510.3 kJ
Białko 16.3 g
Tłuszcz 21.9 g
Węglowodany 24.4 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 9.4 g
Sód 442.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...