Urządzenia i Akcesoria
Mini burgery
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
25 sztuk
Składniki
Minibułki maślane
-
190 g mleka
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
30 g masła
-
70 g miodu płynnego
-
4 jajka
-
560 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
ziarna sezamu, białego do posypania bułek
Mini burgery wołowe
-
4 - 5 gałązek kolendry, świeżej tylko liście
-
10 g papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
730 - 750 g mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
½ - ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 2 łyżeczki sosu Worcestershire
-
1 ½ łyżeczki musztardy Dijon
-
olej do smażenia
-
25 plastrów sera cheddar o wym. 3 x 4 cm
-
25 łyżeczek majonezu do posmarowania
-
sałata rzymska mini (ok. 2 główki), tylko liście, podzielone na kawałki
-
12 ½ plastrów pomidora przekrojonych na pół
-
½ - 1 czerwona cebula pokrojona w piórka
-
1 - 2 ogórki konserwowe pokrojone w 2 mm plastry
-
25 łyżeczek sosu barbecue do posmarowania
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
361 kcal /
1510.3 kJ
Białko
16.3 g
Tłuszcz
21.9 g
Węglowodany
24.4 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
9.4 g
Sód
442.1 mg