Urządzenia i Akcesoria
Mini burgery
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
25 sztuk
Składniki
Minibułki maślane
-
mleka190 g
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
masła30 g
-
miodu płynnego70 g
-
jajka4
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia560 g
-
ziarna sezamu, białego do posypania bułek
Mini burgery wołowe
-
kolendry, świeżej tylko liście4 - 5 gałązek
-
papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki10 g
-
mięsa wołowego, mielonego podzielonego na kawałki730 - 750 g
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - ¾ łyżeczki
-
sosu Worcestershire1 - 2 łyżeczki
-
musztardy Dijon1 ½ łyżeczki
-
olej do smażenia
-
sera cheddar o wym. 3 x 4 cm25 plastrów
-
majonezu do posmarowania25 łyżeczek
-
sałata rzymska mini (ok. 2 główki), tylko liście, podzielone na kawałki
-
pomidora przekrojonych na pół12 ½ plastrów
-
czerwona cebula pokrojona w piórka½ - 1
-
ogórki konserwowe pokrojone w 2 mm plastry1 - 2
-
sosu barbecue do posmarowania25 łyżeczek
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
361 kcal /
1510.3 kJ
Białko
16.3 g
Tłuszcz
21.9 g
Węglowodany
24.4 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
9.4 g
Sód
442.1 mg