Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g słonecznika łuskanego
- 2 ząbki czosnku
- 250 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 600 g oleju, w temp. pokojowej
- 1 jajko, w temp. pokojowej
- 50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 30 g miodu
- 1 ½ łyżeczki soli
- 1 - 2 łyżeczki bazylii, suszonej
- 50 g musztardy francuskiej
- 50 g musztardy Dijon
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 2449 kJ / 585.3 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 10.3 g
- Tłuszcz
- 62.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.6 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 425.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grillowane skrzydełka w marynacie cytrynowo-pieprzowej
1h 50min
Marynata do krewetek z grilla
5 Min
Rolada z sera żółtego
6 godz. 45 min
Papryka po chorwacku (TM6)
35min
Cukiniowe kąski z parmezanem
40 Min
Sałatka ziemniaczana z ziołowym sosem winegret (TM5)
45 Min
Kanapki z burgerem i cheddarem
1 Std. 30 Min
Talerz krojonych owoców z cytrynowo-miodowym dressingiem (TM6)
15 Min
Carpaccio z buraka z serem buratta (z osłoną noża miksującego 2.0)
1 Std. 30 Min
Hummus z gremolatą z cukinii i serem feta
45 Min
Sos balsamiczny
25 Min
Sos winegret z olejem z suszonych pomidorów
5 Min