Urządzenia i Akcesoria
Sos do potraw z grilla
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
1100 g
Składniki
-
150 g słonecznika łuskanego
-
2 ząbki czosnku
-
250 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
600 g oleju w temp. pokojowej
-
1 jajko w temp. pokojowej
-
50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
30 g miodu
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 - 2 łyżeczki bazylii, suszonej
-
50 g musztardy francuskiej
-
50 g musztardy Dijon
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
425.5 mg
Białko
3.9 g
Kalorie
2449 kJ /
585.3 kcal
Tłuszcz
62.4 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
8.6 g
Węglowodany
10.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SMAKI WAKACJI V
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka szopska z krojonych warzyw (TM6)
20 min
Tzatziki z tartych ogórków z miętą (TM6)
45 min
Grillowane skrzydełka w marynacie cytrynowo-pieprzowej
1 godz. 50 min
Deska masła z pesto szpinakowym
10 min
Grillowane warzywa z serem feta
35 min
Sałatka ziemniaczana na ciepło (z grilla)
1 godz. 10 min
Grillowane pieczarki nadziewane serami z papryczką chili
40 min
Marynata grillowa
10 min
Szaszłyki z halloumi i warzyw z pistacjowym pesto
1 godz.
Sos ranczerski
2 godz. 15 min
Twarożek ziołowy
10 min
Masło czosnkowo-ziołowe
5 min