Sos do potraw z grilla

Sos do potraw z grilla

4.6 136 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
1100 g

Składniki

  • słonecznika łuskanego
    150 g
  • ząbki czosnku
    2
  • jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
    250 g
  • oleju w temp. pokojowej
    600 g
  • jajko w temp. pokojowej
    1
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    50 g
  • miodu
    30 g
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • bazylii, suszonej
    1 - 2 łyżeczki
  • musztardy francuskiej
    50 g
  • musztardy Dijon
    50 g

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 585.3 kcal / 2449 kJ
Białko 3.9 g
Tłuszcz 62.4 g
Węglowodany 10.3 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 8.6 g
Sód 425.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...