Sos do potraw z grilla

Sos do potraw z grilla

4.6 172 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
1100 g

Składniki

  • 150 g słonecznika łuskanego
  • 2 ząbki czosnku
  • 250 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
  • 600 g oleju w temp. pokojowej
  • 1 jajko w temp. pokojowej
  • 50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 30 g miodu
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 1 - 2 łyżeczki bazylii, suszonej
  • 50 g musztardy francuskiej
  • 50 g musztardy Dijon

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 100 g

Sód 425.5 mg
Białko 3.9 g
Kalorie 2449 kJ / 585.3 kcal
Tłuszcz 62.4 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 8.6 g
Węglowodany 10.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...