Urządzenia i Akcesoria
Letni poncz z Prosecco
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 porcji
Składniki
-
100 g wody
-
100 g cukru
-
20 g mięty, świeżej w gałązkach
-
200 g kostek lodu (patrz wskazówka)
-
750 g wina bezalkoholowego, musującego, schłodzonego750 g wina musującego, typu Prosecco schłodzonego (patrz wariant)
-
120 - 150 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego (ok. 2 szt.)
-
150 g truskawek, świeżych pokrojonych w plastry
-
1 cytryna ekologiczna, pokrojona w półplastry
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
10.1 mg
Białko
0.7 g
Kalorie
792.4 kJ /
189.4 kcal
Tłuszcz
0.2 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
25.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER III/2023
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Lemoniada z krojonych limonek i ananasa (TM7, TM6, TM5)
15 min
Rabarbarowa lemoniada do słoja
35 min
Limoncello spritz
10 min
Spaghetti z sosem szparagowym (TM7)
55 min
Liczi martini
35 min
Lemoniada z owoców jagodowych
5 min
Likier z czarnych porzeczek
25 min
Letni drink Hugo
5 min
Paloma (moktajl)
5 min
Thermomix® Party - Przepis 4
5 min
Makaron ryżowy z krewetkami w sosie kokosowym
25 min
Shoty malinowe
5 min