Urządzenia i Akcesoria
Letni poncz z Prosecco
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 porcji
Składniki
-
100 g wody
-
100 g cukru
-
20 g mięty, świeżej w gałązkach
-
200 g kostek lodu (patrz wskazówka)
-
750 g wina bezalkoholowego, musującego, schłodzonego750 g wina musującego, typu Prosecco schłodzonego (patrz wariant)
-
120 - 150 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego (ok. 2 szt.)
-
150 g truskawek, świeżych pokrojonych w plastry
-
1 cytryna ekologiczna, pokrojona w półplastry
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
10.1 mg
Białko
0.7 g
Kalorie
792.4 kJ /
189.4 kcal
Tłuszcz
0.2 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
25.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER III/2023
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Mini shakshuki z fetą
20min
Grzanki z warzywami i pastą jajeczną
20min
Marakuja Sour (moktajl)
10min
Deska ubijanego sera camembert lub brie
45min
Whisky Sour
10min
Bezalkoholowe mojito z marakują
10min
Wino musujące z syropem owocowym
1h 30min
Aperol Spritz
10min
Letni drink Hugo
5min
Salsa Verde
15min
Żurawinowe martini (Crantini)
10min
Sałatka grecka ze spiralizowanym ogórkiem (TM7, TM6, TM5)
25min