
Urządzenia i Akcesoria
Letni poncz z Prosecco
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 porcji
Składniki
-
100 g wody
-
100 g cukru
-
20 g mięty, świeżej w gałązkach
-
200 g kostek lodu (patrz wskazówka)
-
750 g wina musującego, typu Prosecco schłodzonego (patrz wariant)
-
120 - 150 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego (ok. 2 szt.)
-
150 g truskawek, świeżych pokrojonych w plastry
-
1 cytryna ekologiczna, pokrojona w półplastry
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
189.4 kcal /
792.4 kJ
Białko
0.7 g
Tłuszcz
0.2 g
Węglowodany
25.4 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
10.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER III/2023
11 Przepisów
Polska
Polska