Letni poncz z Prosecco

Letni poncz z Prosecco

4.7 130 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 porcji

Składniki

  • wody
    100 g
  • cukru
    100 g
  • mięty, świeżej w gałązkach
    20 g
  • kostek lodu (patrz wskazówka)
    200 g
  • wina musującego, typu Prosecco schłodzonego (patrz wariant)
    750 g
    750 g wina bezalkoholowego, musującego, schłodzonego
  • soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego (ok. 2 szt.)
    120 - 150 g
  • truskawek, świeżych pokrojonych w plastry
    150 g
  • cytryna ekologiczna, pokrojona w półplastry
    1

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 189.4 kcal / 792.4 kJ
Białko 0.7 g
Tłuszcz 0.2 g
Węglowodany 25.4 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 10.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...