Letni poncz z Prosecco

Letni poncz z Prosecco

4.7 142 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 porcji

Składniki

  • 100 g wody
  • 100 g cukru
  • 20 g mięty, świeżej w gałązkach
  • 200 g kostek lodu (patrz wskazówka)
  • 750 g wina musującego, typu Prosecco schłodzonego (patrz wariant)
    750 g wina bezalkoholowego, musującego, schłodzonego
  • 120 - 150 g soku pomarańczowego, świeżo wyciśniętego (ok. 2 szt.)
  • 150 g truskawek, świeżych pokrojonych w plastry
  • 1 cytryna ekologiczna, pokrojona w półplastry

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 189.4 kcal / 792.4 kJ
Białko 0.7 g
Tłuszcz 0.2 g
Węglowodany 25.4 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 10.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...