
Urządzenia i Akcesoria
Slush z mrożonych owoców z aquafabą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje
Składniki
-
50 - 100 g cukru
-
500 g owoców, mrożonych mieszanych, np. truskawek, malin, jagód, jeżyn, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
10 - 30 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
75 - 120 g wody z ciecierzycy, z puszki (aquafaby)
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
148.3 kcal /
620.6 kJ
Białko
2.1 g
Tłuszcz
0.3 g
Węglowodany
36.7 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
11.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZERO WASTE IV
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM5)
20 min
Pikantne zakręcone ziemniaki na patyku (TM5)
10 min
Napar ze skórki pomarańczowej i cytrynowej
25 min
Slush arbuzowy
5 min
Koktajl z herbatą matcha i pistacjami
10 min
Koreańska sałatka ze spiralizowanych ogórków (TM5)
25 min
Lniane smoothie i czekoladowe ciasteczka
9 godz.
Jednogarnkowy makaron z małżami
30 min
Trzykolorowe mrożone smoothie z mango, truskawkami i ananasem
15 min
Smoothie pomarańcza-jabłko-szczaw
15 min
Smoothie z kiwi
10 min
Smoothie z mango, pomarańczą i marchewką
10 min