Urządzenia i Akcesoria
Slush z mrożonych owoców z aquafabą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje
Składniki
-
50 - 100 g cukru
-
500 g owoców, mrożonych mieszanych, np. truskawek, malin, jagód, jeżyn, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
10 - 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 - 30 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
75 - 120 g wody z ciecierzycy, z puszki (aquafaby)
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
11.6 mg
Białko
2.1 g
Kalorie
620.6 kJ /
148.3 kcal
Tłuszcz
0.3 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
36.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE IV
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Płynące ciasto czekoladowe (lava cake)
40 min
Lody jabłkowe z miętą
8 godz. 20 min
Wegańskie lody czekoladowe
7 godz.
Masło matcha
5 min
Płynące ciastka czekoladowe z herbatą matcha (lava cakes)
2 godz.
Ananasowe carpaccio z różowym sorbetem (TM6, TM7)
20 min
Chipsy z krojonych warzyw (TM5)
1 godz. 45 min
Sorbet truskawkowy
5 min
Tanghulu (szklane owoce)
40 min
Lody z ciastkami Oreo®
8 godz. 30 min
Amerykańskie kruche ciasteczka (w stylu crumble cookies)
40 min
Sorbet z mrożonych owoców
5 min