Urządzenia i Akcesoria
Slush z mrożonych owoców z aquafabą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje
Składniki
-
50 - 100 g cukru
-
500 g owoców, mrożonych mieszanych, np. truskawek, malin, jagód, jeżyn, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
10 - 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 - 30 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego
-
75 - 120 g wody z ciecierzycy, z puszki (aquafaby)
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
11.6 mg
Białko
2.1 g
Kalorie
620.6 kJ /
148.3 kcal
Tłuszcz
0.3 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
36.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE IV
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zakręcone frytki z sosem czosnkowym (TM5)
45 min
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM5)
20 min
Lizaki z suszonymi truskawkami
40 min
Cake pops „Ciasteczkowe potwory”
3 godz.
Granita truskawkowa
15 min
Granita z nektarynek
6 godz. 20 min
Slush arbuzowy
5 min
Lody jabłkowe z miętą
8 godz. 20 min
Sorbet jagodowy z miętą
30 min
Szybki deser owocowy
5 min
Koktajl Oreo®
10 min
Reniferki z pomarańczowego brownie
1 godz.