Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Baba
- 4 eggs
- 25 g white sugar
- 80 g salted butter, cut into pieces
- 8 g dried instant yeast
- 250 g baker's flour
- oil, for greasing
Rum syrup
- ½ lemon, zest only, no white pith
- 300 g water
- 1 pinch ground cinnamon
- 30 g honey
- 125 g white sugar
- 100 g white rum
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1874.6 kJ / 448 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 60.6 g
- Tłuszcz
- 14.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 135.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25j 20 menit
Peanut butter and chocolate custard
15min
Spinach and smoked salmon roulade
24 Std. 35 Min
Buchteln with vanilla custard (Sweet Austrian rolls)
2j
Cocktail Tropical with rum and passion fruit
15min
Orange liqueur zabaglione
15min
Shoofly Cake
1 Std. 45 Min
Panna cotta
6h 15 min
Passionfruit bavarois (Jude Blereau)
3sa
Custard horns
1 Std. 45 Min
Sicilian ricotta cheesecake with botrytis soaked figs
30h 25min
Sabayon (Zabaglione)
15min