Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
White chocolate ganache
- 90 g white chocolate, good-quality, broken into pieces
- 40 g pouring (whipping) cream
- 5 g unsalted butter
- 20 g freeze-dried strawberries
Tempered chocolate
- 300 g ruby chocolate (buttons or grated)
- edible gold leaf
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 639.9 kJ / 152.4 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 15.4 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 19 mg
Alternatywne przepisy
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25 Std. 20 Min
Antonio Bachour: Chocolate Raspberry Tarts
3h 10min
Stout Brownies
45 min
Chocolate and strawberry domes
51h
Ham and cheese canelé
49 Std.
Lime panna cotta with gin and finger lime granita
24 Std. 30 Min
Honey cake
49h 30 min
Chocolate miso eclairs
1 godz. 45 min
Spiced panna cotta with orange gin jelly
24h 35min
Traditional crème brûlée
25 Std.
Neapolitan pizza
1h 30min
Torta caprese (flourless almond cake)
2h