Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spinach cake
- 500 g frozen chopped spinach
- butter, for greasing
- 130 g grapeseed oil
- 4 eggs
- 180 g caster sugar
- ½ tsp natural vanilla extract
- 240 g gluten free flour mix (see Tips)
- 50 g arrowroot flour
- 2 ½ tsp gluten free baking powder (see Tips)
Lemon cream
- 1 tbsp gelatine powder
- 3 tbsp lemon juice (approx. 1.5 lemons)
- lemon zest, cut into 5 strips (1 x 4 cm), no white pith
- 400 g pouring (whipping) cream
- 80 g pure icing sugar
- 1 pomegranate, arils only, for decorating
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1813.3 kJ / 431.8 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 41.6 g
- Tłuszcz
- 26.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 114.3 mg
Alternatywne przepisy
Ricotta and pistachio cheesecake
10min
Spirulina Ice Cream
16u. 10min
Raw carrot cake
5h 30min
Keto bread rolls
1h 15min
Orange, raspberry and coconut jellies
2h 30min
Avocado coconut ice cream
12 godz. 10 min
Cauliflower flammkuchen
1h
Gluten free Mediterranean bread
1h 35 min.
Sugar free strawberry jam
1h
Torta di rose with ricotta filling (ricotta "roses")
2h 30min
Gluten free fruit and nut loaf
55 min
Gluten free rough puff pastry
1h 15min