Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Baba
- 8 eggs
- 50 g white sugar
- 160 g salted butter, cut into pieces
- 15 g dried instant yeast
- 450 g baker's flour
- oil, for greasing
Rum syrup
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 600 g water
- 1 - 2 pinches ground cinnamon
- 60 g honey
- 250 g white sugar
- 200 g white rum
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1703.3 kJ / 405.5 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 55.5 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.4 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Sód
- 167.5 mg
Alternatywne przepisy
Tiramisu
5 Std. 20 Min
Brioche fruit tarts
4h
Torta di rose with ricotta filling (ricotta "roses")
2 Std. 30 Min
Goat's cheese feta roulade
2h 45min
Sicilian ricotta cheesecake with botrytis soaked figs
30 Std. 25 Min
Crostata di marmalata (Italian jam tart)
2 Std. 35 Min
Raspberry cloud
12h 5min
Rogale (Polish brioche crescents) (Grace Mazur)
2 Std. 25 Min
Pear and chocolate frangipane
2 Std.
Baked cherry crumble cheesecake
1h 25min
Zebra bundt
1u. 10min
Caramel, date and walnut bundt
1h 15min