Rum baba

Rum baba

3.8 18 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz.
12 portions

Składniki

Baba
  • eggs
    8
  • white sugar
    50 g
  • salted butter cut into pieces
    160 g
  • dried instant yeast
    15 g
  • baker's flour
    450 g
  • oil for greasing
Rum syrup
  • lemon zest only, no white pith
    1
  • water
    600 g
  • ground cinnamon
    1 - 2 pinches
  • honey
    60 g
  • white sugar
    250 g
  • white rum
    200 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 167.5 mg
Białko 9.9 g
Kalorie 1703.3 kJ / 405.5 kcal
Tłuszcz 16.5 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 8.4 g
Węglowodany 55.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...