Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spinach cake
- 500 g frozen chopped spinach, finely chopped
- butter, to grease
- 200 g grapeseed oil
- 4 eggs
- 180 g caster sugar
- ½ tsp natural vanilla extract
- 240 g plain flour
- 50 g arrowroot flour
- 2 ½ tsp baking powder
Lemon cream
- 1 tbsp gelatine powder
- 3 tbsp lemon juice (approx. 1½ lemons)
- 5 pieces lemon zest, cut into strips (1 cm x 4 cm), no white pith
- 400 g pouring (whipping) cream
- 80 g icing sugar
- 1 pomegranate, arils only, to decorate
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2040.7 kJ / 487.7 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 48.2 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 144.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Solyanka (Ukraine hot spicy soup)
2h
Balado Eggplant
Brak ocen
Liver cake
1 Std. 50 Min
Rice cake with sweet azuki bean paste
8 godz. 30 min
Fish soup
40 min
Gluten-free Sacher Torte
3 Std. 20 Min
Banana bread with chai crème fraîche
1 godz. 35 min
Rassolnik (pickled cucumber soup)
1 Std. 20 Min
Grab 'n' go muesli bites (Diabetes)
25min
Tropical upside down pineapple cake
1h 10min
Polish crêpes
3 Std. 35 Min
Almond and blueberry breakfast muffins
50min