Spinach and lemon cake

Spinach and lemon cake

4.6 8 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 45 min
12 slices

Składniki

Spinach cake
  • frozen chopped spinach finely chopped
    500 g
  • butter to grease
  • grapeseed oil
    200 g
  • eggs
    4
  • caster sugar
    180 g
  • natural vanilla extract
    ½ tsp
  • plain flour
    240 g
  • arrowroot flour
    50 g
  • baking powder
    2 ½ tsp
Lemon cream
  • gelatine powder
    1 tbsp
  • lemon juice (approx. 1½ lemons)
    3 tbsp
  • lemon zest cut into strips (1 cm x 4 cm), no white pith
    5 pieces
  • pouring (whipping) cream
    400 g
  • icing sugar
    80 g
  • pomegranate arils only, to decorate
    1

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 487.7 kcal / 2040.7 kJ
Białko 6.7 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 48.2 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 9.8 g
Sód 144.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...