Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spinach cake
- 500 g frozen chopped spinach, finely chopped
- butter, to grease
- 200 g grapeseed oil
- 4 eggs
- 180 g caster sugar
- ½ tsp natural vanilla extract
- 240 g plain flour
- 50 g arrowroot flour
- 2 ½ tsp baking powder
Lemon cream
- 1 tbsp gelatine powder
- 3 tbsp lemon juice (approx. 1½ lemons)
- 5 pieces lemon zest, cut into strips (1 cm x 4 cm), no white pith
- 400 g pouring (whipping) cream
- 80 g icing sugar
- 1 pomegranate, arils only, to decorate
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2040.7 kJ / 487.7 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 48.2 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 144.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Goulash soup
2 Std. 35 Min
Acai Nice Cream
10 Min
Ukrainian chebureks
1h 35min
Beetroot salad on wholemeal toast with halloumi
40min
Immune Boost (Metric)
5min
Fraisier sponge
30h
Spinach and lemon cream cake (gluten free)
3h 45min
Rogale (Polish brioche crescents) (Grace Mazur)
2 Std. 25 Min
Poppy seed strudel
3h 15min
Baked Cabbage Pierogis
2 Std. 30 Min
Macaroons
40min
Cevapcici
50min