Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Glaze
- 150 g pineapple juice
- 95 g orange marmalade
- 2 tsp soy sauce
- 1 tbsp maple syrup
- 1 tbsp brandy
- 50 g brown sugar
- 1 - 2 pinches ground cinnamon
- 1 star anise (opcjonalnie)
Ham
- 5000 g whole leg cured ham on the bone
- whole cloves (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2142 kJ / 510 kcal
- Białko
- 59 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 5353.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cider-brined pork chops with apple dressing
2h 20min
Braised Lamb Shanks
3h 35min
Meat stock paste
45 min
Lamb rack with port sauce and parsnip purée
1h
Beef cheeks with vanilla carrot purée and thyme glazed carrots
7h 25min
Grilled eye fillet with Café de Paris butter
45 min
Traditional cocktail sauce
5 Min
Pineapple and orange glazed ham
2 godz.
Meatballs in tomato sauce (TM6)
3h 40min
Zingy avocado and lime dip
10 min
Corned beef with mustard sauce
1h 30 min
Baked artichoke dip
35min