Lime sour cream bundt cake

Lime sour cream bundt cake

4.3 30 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
12 portions

Składniki

  • unsalted butter cut into pieces, plus extra for greasing
    100 g
  • lime zest and flesh only, no white pith or pips
    1
  • pitted dates
    200 g
  • raw sugar
    50 g
  • brown sugar
    50 g
  • eggs
    2
  • sour cream
    200 g
  • self-raising flour
    250 g
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • baking powder
    1 tsp
  • icing sugar for dusting (optional)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 194.8 mg
Białko 4.1 g
Kalorie 1203.8 kJ / 286.6 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 8.8 g
Węglowodany 35.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...