Pain aux courgettes à la pulpe d'amande

Pain aux courgettes à la pulpe d'amande

4.6 5 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
10 tranches

Składniki

  • 450 g de courgettes parées, coupées en morceaux (5 cm/2 po)
  • 115 g de sucre
  • 2 œufs de gros calibre
  • 170 g d'amandes crues (la pulpe provenant du lait d'amande fait maison) (voir Conseil)
  • 70 g d'huile végétale
  • 1 c. à thé d'extrait naturel de vanille
  • 170 g de farine tout usage
  • 1 c. à thé de poudre à pâte
  • ½ c. à thé de bicarbonate de soude
  • 1 c. à thé de cannelle en poudre
  • ½ c. à thé de sel
  • ½ c. à thé de gingembre en poudre
  • ¼ c. à thé de noix de muscade fraîchement râpée
  • 85 g de noix (opcjonalnie) hachées
    85 g d'amandes crues, hachées

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 tranche

Sód 234 mg
Białko 9 g
Kalorie 1272 kJ / 304 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 31 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...