Pain aux courgettes à la pulpe d'amande

Pain aux courgettes à la pulpe d'amande

4.8 4 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
10 tranches

Składniki

  • de courgettes parées, coupées en morceaux (5 cm/2 po)
    450 g
  • de sucre
    115 g
  • œufs de gros calibre
    2
  • d'amandes crues (la pulpe provenant du lait d'amande fait maison) (voir Conseil)
    170 g
  • d'huile végétale
    70 g
  • d'extrait naturel de vanille
    1 c. à thé
  • de farine tout usage
    170 g
  • de poudre à pâte
    1 c. à thé
  • de bicarbonate de soude
    ½ c. à thé
  • de cannelle en poudre
    1 c. à thé
  • de sel
    ½ c. à thé
  • de gingembre en poudre
    ½ c. à thé
  • de noix de muscade fraîchement râpée
    ¼ c. à thé
  • de noix (opcjonalnie) hachées
    85 g
    85 g d'amandes crues, hachées

Wartości odżywcze na 1 tranche

Kalorie 304 kcal / 1272 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 31 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 234 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...